Oogstfeest op zondag 1 oktober ‘ van Akker tot Bakker’

Oogstfeest op zondag 1 oktober ‘ van Akker tot Bakker’

Samen met De Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther organiseert De Bakkers Lamers het gezellige oogstfeest bij de molen. In de prachtige natuur rondom de molen kunt u de sfeer proeven van ‘ Akker tot Bakker’. Het dorsen van het graan, het malen op de ouderwetse manier en tenslotte het bakken door de bakker.

De Kilsdonkse Molen heeft dit jaar een bijzonder kroonjaar. Het is namelijk 175 jaar geleden dat de molen weer werd herbouwd na een brand. De molen die we nu kennen is gerestaureerd naar het voorbeeld van die molen van 1842. Om dit feit te vieren begint deze heugelijke dag met een Oogstdankviering in de openlucht. De viering wordt geleid door pastoor J. Jansen en  het St. Barbaragilde. Iedereen is hiervoor uitgenodigd. De viering begint om 10.30u. Daarna wordt de streekmarkt geopend van 11u tot 17u. Een markt waar volop gekocht, gekeken, geproefd, gedronken en gegeten kan worden. De BBQ gaat aan, warme broodjes komen uit de oven en er is ‘ live’ muziek.

Ook de molens zijn te bezichtigen en is het bezoekerscentrum geopend.

Voor de kinderen is er van alles te zien en te beleven. Een rit met paard en wagen of je eigen springtouw maken, het graan gemalen zien worden in de molen of ze kunnen zelf de dorsvlegel ter hand nemen.

De fluisterboot vaart die dag 4 maal een vaart van Molen richting Kasteel Heeswijk en weer terug naar de Molen.

Er is een fietsroute uitgestippeld van ongeveer 18 km en 14 km van Heesch naar De Kilsdonkse Molen  en terug. Met een verrassende pitstop tussen 10-13u die verzorgd wordt door De Bakkers Lamers met iets lekkers om weer energie op te doen.

U bent van harte welkom op…..

Zondag 1 oktober van 10.30-17uur bij De Kilsdonkse Molen

Om 10.30u    : Openluchtviering met Gilde

Van 11-u-17u: Streekmarkt

Adres: Kilsdonkseweg 4-6,  5473-KK, Heeswijk-Dinther