boek“De KILSDONKSE MOLEN een uniek monument aan de Brabantse AA”

Op vele terreinen is de Kilsdonkse Molen te Dinther een bijzonder project. Het betreft een unieke watervluchtmolen.
In combinatie met de grote water gedreven oliemolen is hij zelfs uitzonderlijk op Europese schaal.
De twee watermolens zijn de enige overgebleven exemplaren aan de rivier de Aa en de eeuwenlange geschiedenis is erg interessant en zegt veel over de leefwijze van de Brabander in vroeger jaren.

De wijze waarop in samenwerking met veel partijen de restauratie tot stand is gebracht en het behoud wordt veiliggesteld ontmoet veel waardering, zoals de verkiezing tot winnaar van de Brabantse Cultuurprijs 2011.

Al deze bijzondere aspecten hebben geleid tot de samenstelling van het boek ”De Kilsdonkse Molen, een uniek monument aan de Brabantse Aa”.
Het boek wordt uitgebracht door Uitgeverij Waanders in Zwolle. Onder eindredactie van Leo Endedijk, directeur van vereniging De Hollandsche Molen, is het boek tot stand gekomen met medewerking van o.a. historica Ester Vink, molendeskundige Paul Groen en waterstaatkundige Hans Steenbakkers. De geschiedenis, de bijzondere technische details, de relatie met de rivier, de restauratieaanpak en de toekomst van deze unieke molen worden uitgebreid beschreven. Geïllustreerd met foto’s, tekeningen en kaarten uit het verleden en prachtige sfeer- en detailfoto’s van fotograaf Wim Roefs uit Loosbroek.
Het boek verkrijgbaar in alle boekwinkels in Nederland en natuurlijk in de winkel van de Kilsdonkse Molen.

De prijs bedraagt € 29,95.