“Beleef” De Kilsdonkse Molen

Een unieke combinatie van een windmolen en een watermolen

~ Een stukje levende industriële historie ~

Een bezoek aan de Kilsdonkse Molen is op vele terreinen leerzaam, voor jong en oud. De beide molens geven een beeld van de eerste industriële productie in Nederland, met aandrijving door wind en water. De combinatie is uniek in het land.

Het is indrukwekkend om te zien hoe met gebruik van eenvoudige technieken en materialen efficiënte machines werden gebouwd, om de krachten van de natuur in te zetten voor het malen van graan en het persen van olie.

Heel bijzonder is de koppeling van beide molens, zodat zowel op wind-  als waterkracht kan worden geperst en gemalen. De productie is hierdoor onafhankelijk van de beschikbaarheid van wind of water.

~ Openingstijden ~

Van 1 april tot eind oktober bent u op woensdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 uur welkom in ons Bezoekerscentrum en op het terras, waar u onder het genot van een kopje koffie of thee met een heerlijk stukje molenkoek, een lekker pilsje of een heerlijke lunch kunt genieten van de prachtig gerestaureerde molens en de natuurlijke omgeving.

Op maandag en dinsdag zijn we gesloten, scholen zijn op dinsdag altijd welkom.

Van november tot en met maart zijn we op zaterdag en zondag open van 10:00 tot 17:00 uur. Op afspraak kunt u ook de overige dagen bij ons terecht.
Elke zaterdag zijn de molenaars vanaf 10:00 uur al volop aan het werk met beide molens. U ziet ze dan in de weer met het malen van graan en het slaan van olie.

Info bij: boekingen@kilsdonksemolen.nl,  telefoon 06-45762839, website: www.kilsdonksemolen.nl

~ Ontmoetingsplaats ~

Behalve als cultureel monument, zijn de molens ook een ontmoetingsplaats voor recreanten en vrijwilligers. Het is daarbij ook een opleidingsplaats voor molenaars en een arbeidslocatie voor zorgcliënten. Het is door zijn ligging in de rustieke omgeving van het beekdal van de Aa een unieke plek om tot rust te komen, actief te zijn en iets te leren.

De Kilsdonkse Molen beschikt over een grote groep vrijwilligers die diverse taken verrichten, zoals het bestuur, molenaars, molengidsen, schippers en gidsen van de Fluisterboot,  het horecapersoneel en de onderhoudsmedewerkers.

Lijkt u het ook leuk om vrijwilliger te worden bij de Kilsdonkse Molen, en het team te versterken, meldt u dan nu aan op ; 

boekingen@kilsdonksemolen.nl

 ~ We vragen om uw begrip ~

Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte  etenswaren en/of dranken te nuttigen in het bezoekerscentrum of op het terras. Alle inkomsten bij De Kilsdonkse Molen, zijn bestemd voor het behoud en onderhoud van de beide molens.

Namens alle vrijwilligers bedankt!